"http://www.w3.org/TR/php4/loose.dtd"> Hippo-Trail .

Hippo-Trail- Groenendijk 2 - 9981 St.Laureins - België

Erk.nr 9561

- info@hippo-trail.be --- 00 32 (0)495 69 22 37
--> -->

+- 100 à 200€ KORTING tot .......

--> -->

Zoek Uw Reis.......

---------------------------------------------------------------------------------------- ----------------------------------------------------------------------------------------

Turkije

Foto's Info Praktisch Dag per dag Bagage en Informatie Video

Prijs per persoon excl. reiskosten
1900 Euro
31-7.04 //   March 2024
1900 Euro
31.03 -7 / 21-28   April 2024
1900 Euro
19-26   May 2024
1900 Euro
1-8 / 22-29   September 2024
1900 Euro
13-20   October 2024

 

Turkije
10% korting voor -30 jaar(niet cumuleerbaar)

 

Comfort Trail

Bij deze formule overnacht je 7 nachten in een pension, Twee nachten na elkaar in hetzelfde pension.
Voor gevorderde ruiters. (je dient je eigen paard te kunnen opzadelen en bestijgen)
Groepen van 2 tot 8 personen ( tot 12 op aanvraag, wel een gesplitste groep dan, max 8 per gids). Gegarandeerd vanaf 2 personen.
's Middags diner in restaurant of herberg.
Ballonvaart en bezoek Turkse baden in optie

Cappadocië , één van de mooiste plaatsen op aarde, gelegen op een centrale hoogvlakte.
In centraal Anatolië, op meer dan 1.000 meter hoogte, ligt Cappadocië. Zowat drie miljoen jaar geleden bedekten de Erciyes- en Hassan vulkaan het plateau met een laag tufsteen, een zacht gesteente gevormd door lava, as en modder. Eeuwenlang zorgde de erosie ervoor dat het landschap geboetseerd werd in een bizarre mengeling van dalen, kegels, torens en schoorstenen. De verscheidenheid en snelle afwisseling in dit onwezenlijke landschap, geven de indruk dat het leeft en beweegt.
Het was hier dat de eerste christenen zich verschuilden om te ontsnappen aan vervolging. Zij kapten volledige steden uit in de zachte ondergrond en verkozen een voor de buitenwereld verborgen ondergronds leven. Dit voorbeeld werd door Cappadociërs gevolgd tijdens de Byzantijnse represailles en tijdens de Arabische invallen.
Cappadocië is een van de 24 natuurlijke en culturele bezienswaardigheden van onze planeet geclasseerd bij UNESCO.

Inbegrepen
- Een paard met zijn uitrusting
- Een franstalige, engelstalige, turkstalige gids
- volpension
- Locale transfer van en naar de luchthaven Kayseri (alleen voor de vluchten van Turkish Air Lines).
Niet inbegrepen

Verzekering (verplicht)
Vlucht (op Kayseri) : Vluchtprijzen varieren per seizoen
Alcoholische en niet alcoholische dranken
Single supplement
Persoonlijke uitgaven en fooien

Niveau
Gemiddeld tot gevorderd .
5h-6h rijden per dag behalve één dag: 03:30 in de ochtend en 's middags bezoek aan een van de mooiste dorpen van Cappadocië.
10 tot 50 km per dag .
Iedere dag stap, draf en galop
Gewicht
Het gewicht van de ruiters is strikt beperkt tot 90 kg (gewogen bij aankomst).
Goede fysieke conditie essentieel
Leeftijd
Alle leeftijden
Aantal
max. 8, Er is capaciteit tot 12 personen maar dan met 2 gidsen, per gids max 8 personen.
Paarden
De paarden zijn Arabische kruisingen en goed getraind, wendbaar snel en heel betrouwbaar, ze hebben een groot uithoudingsvermogen en werken graag.
Zadels
Tuig en zadels zijn trailzadels en hackamore's.
Maaltijden
Volpension. De lunch is een heerlijke picknick die jezelf meeneemt, met inbegrip van elke dag een lokale specialiteit. Voor het diner:Traditioneel gerecht op het vuur klaargemaakt, salade en fruit. Continentaal ontbijt. Mineraalwater, thee en koffie worden aangeboden. Alcoholische dranken (Cappadocië wijn, bier) en frisdranken verkrijgbaar als optie.( Tenten trektocht)
Gidsen
De Franse gidsen Nicolas en Dominique spreken Frans, Engels en Turks. Door hun jarenlange verblijf daar in de streek hebben ze een grote kennis van de regio, cultuur enz. Met hen kom je op de mooiste paden, in typische streekdorpjes, ze weten de lekkere lokale keuken te vinden en laten je kennismaken met de gastvrijheid van de plaatselijke bewoners.
Paspoort
Geldige ID + een E-Visa  https://www.evisa.gov.tr/en/  kost ongeveer 15€
Transfer
Inbegrepen
Avontuur
Licht
Sanitair
Afhankelijk van formule
Comfort
Afhankelijk van formule

Persoonlijke ongevallen verzekering verplicht.

8 dagen / 7 nachten / 6 dagen in 't zadel

Dag 1
Aankomst op de luchthaven van Kayseri. Onze chauffeur begroet u met uw naam op een bord. In 50 minuten naar uw guesthouse in Ortahisar. Diner om 20u met uw gidsen.

Dag 2
Opzadelen 's morgens. De wandeling begint in het midden van de ochtend door een groene canyon wiens steile wanden huisjes en burchten van duiventillen zijn. Na een eerste galop op de hellingen, stoppen we voor de lunch in het natuurlijke circus Taslik.
In de namiddag rijden we via een muilezel spoor uitgehouwen in de zachte rots dat leidt naar het oude Griekse dorp Mustafapasa vroeger ook wel "Sinasos"genoemd.
We rijden door de grote open steppen van rode aarde en klei rond Lake Damsa met voortduren heel mooie vergezichten en uitzichten op de grillige natuur van Cappadocië. In de verte zien we de majestueuze Ercyies vulkaan die net geen 4000m hoog is.

Dag 3
In de verte staat de Ercyies vulkaan met sneeuw bedekt. Na wat galopperen en draven op de brede pistes van het plateau, stoppen we voor een picknick met uitzicht op de Karlik vallei.
In de namiddag steken we de hoogvlakte over in draf en galop, terwijl we genieten van het mooie uitzicht van het Taurus gebergte. We dalen af in een vallei vol met tuinen, bossen en boomgaarden.

Dag 4
In de ochtend leidt een pad ons naar de top van een breed rotsplateau met uitzicht op het uiterste zuiden van Cappadocië. Van de klif zien we een uitzonderlijk panorama . We vervolgen onze weg door een beboste vallei, waar we stoppen voor een ochtend pauze in de schaduw van hoge wilgen. We lunchen op het terras van een restaurant in het dorp Ayvali, bij warm weer kunt u een duik nemen in het zwembad van het naastgelegen hotel.
In de namiddag komen we in open steppe waar we schapenherders met hun gerenommeerde Turkse herderhonden (Turkish Kangal) ontmoeten. Na een laatste galoppade komen we aan in ons questhouse .

Dag 5
Deze dag bestaat uit 4 uur te paard tijdens de ochtend en 's namiddags een vrije dag in de dorpen Goreme en Uchisar.
's Morgens zitten we in de vallei van Sorkumlu. Het is op sommige plaatsen een echte canyon
met steile wanden, vol grotten en curiosa van vergeten sightseeing tours.
We galopperen op een lange zandweg omzoomd met boomgaarden en na het oversteken van een weide omringd met kleurrijke muren, gaan we richting de witte tufsteen heuvels en hebben een uitzicht op de mooiste valleien van Cappadocië.
We bereiken het beroemde dorp Goreme en sluipen in rotsachtige labyrinten en tunnels van de natuurlijke Green Valley en de Vallei van de Liefde, die ons verrassen met hun rijkdom aan vormen en hun kleuren. Lunch en diner in een pension gerund door een mooie Turkse familie, het personeel is vriendelijk, de nacht is in slaapzalen (toeslag eenpersoonskamer op aanvraag).
Wat is er te zien in de namiddag ?
Bezoek de rotskerken van het Openluchtmuseum in Goreme
Wandelen door de beroemde Pigeon Valley naar het dorpje Uchisar (4km)
Bezoek de oude troglodietendorp en de rots citadel van Uchisar; ambachtelijke winkels
Bezoek van Uchisar's grottenwijk en forten
Souvenir shopping in de leuke artisanale winkeltjes.
Göreme is Cappadocië's meest bezochte dorpje. Het wemelt er van leuke winkeltjes, kleine gezellige bars, café's en restaurantjes. Ga je liever per taxi? Dan zal je guesthouse dit zonder problemen voor je regelen.

Dag 6
Optioneel: Een ballon vlucht bij zonsopgang van een uur over het magische landschap van
Cappadocië.
Via het dorp Uchisarkomen we bij de ingang van de Vallée Blanche.
Korte ochtend pauze tussen de prachtige rotsformaties langs de canyon. We vervolgen de tocht met een wilde galoppade tot we in de schaduw van het bos in de Schapen valei onze lunch nemen. Het groen en de bossen van de Schapen valei van de schapen zal ons beschermen tegen de zon.
Na het middagmaal galopperen we op de weidse zandpistes die ons naar het grottendorp van Cavusin brengt. Hier stoppen we voor thee. Onze tocht gaat verder langs een pad uitgehouwen in de rode bergflanken van Mount Boztepe. Wat later zijn we aan de rotsformaties van Pasabagi. Na een laatste stevig galop op het plateau van Avanos bereiken we ons pension waar we de nacht doorbrengen.

Dag 7
We rijden over de steile paden van de Red Valley, een echte achtbaan, dan profiteren we van het brede zandstrand om in galop in de Valley Pancarlik te komen.
Middagmaal klaargemaakt op een houtvuur en zo komen we in de vroege namiddag aan bij de ranch .
Ruiters die willen kunnen dan leren om vee te sorteren. Na een laatste thee op het terras, brengt ons voertuig ons naar het guesthouse in Ortahisar.
Degenen die willen kunnen de traditionele hamam van Urgup bezoeken voor een ontspannen stoom bad of een krachtige massage.
Diner met je gidsen in het gasthuis rond 20u.

Dag 8
Na het ontbijt, vertrek naar de luchthaven van Kayseri.

Belangrijke informatie

We zullen al het mogelijke doen om de aangegeven intinerary volgen, hoewel veranderingen kunnen optreden als gevolg van onvoorziene omstandigheden. Ritten zijn onderhevig aan verandering afhankelijk van het weer, de locatie en de moeilijkheid van het terrein In het onwaarschijnlijke geval dat dit gebeurt op uw reis, vragen wij u flexibiliteit en begrip. Dit is een sportieve en avontuurlijke vakantie!

 

 

Actieve ruiters zullen tevreden zijn met deze tocht, een goede conditie is dus vereist.Op sommige trajecten van de tocht zal er moeten afgestapt worden om moeilijke doorgangen of steile paden te kunnen nemen. Die inspanningen zullen ruim beloond worden door de onvergetelijke panorama's die je op die plaatsen te zien krijgt .

Op het einde van iedere dag wordt het kamp op een nieuwe plaats opgezeto op een prachtige panoramische locatie. Onze exclusieve campings zijn allemaal gelegen in het nationaal park( Tenten trektocht).

Het kamp heeft een grote ronde tent, vergelijkbaar met diewelke gebruikt worden door de laatste nomadische families in Turkije. Maaltijden zijn "Turkse", dat wil zeggen, zittend op het tapijt, om een bak op de grond, onder de gemeenschappelijke tent of buiten bij het vuur. Het kamp heeft ook een douche tent met water dat op een gasfornuis opgewarmd wordt( Tenten trektocht).

Vier nachten slaapt u in tweeperssons tenten voorzien van individuele matrassen. De nacht van aankomst, en de vierde nacht en de laatste nacht in karaktervolle pensions in Ortahisar en Uchisar. Tweepersoonskamers met individuele toilet en bad. Toeslag eenpersoonskamer (alleen van toepassing als u een kamer alleen wilt): 20 euro per persoon per nacht te betalen ter plaatse( Tenten trektocht).

Op het kamp, is uw hulp vereist voor:
- zadelen en afzadelen van uw paard, eten en drinken geven en vastzetten voor de nacht;
- Opzetten en afbreken van uw tent, de gemeenschappelijke tent en om het materiaal op zijn plaats in de logistiek voertuig te zetten.( Tenten trektocht)

Het kamp is iedere avond op een andere plaats. Bagage volgt in het logistiek voertuig. Liever een aantal kleinere zakken in plaats van één zwaar.( Tenten trektocht)

Zorg voor een slaapzak, een zaklamp, handdoeken( Tenten trektocht)

Météo ...

Continentaal klimaat, 29 dagen regen per jaar. Als het op u valt heb je werkelijk geen geluk ... :-)

April: De natuur wordt groen, de zon is daar, de nachten zijn nog koud.

Mei: Mooi weer, zachte temperaturen, de struiken staan in bloei. Risico van onweders

Juni: Een koniklijke maand; alles is er, groen, bloemen,mooi vast weer.

Jullie - Augustus: Gegarandeerd mooi weer, veel zon, warm (30, 35°).

September: l'été indien commence,Bomen wijnranken kreunen onder hun vruchten, toch wel regen risico.

Oktober: Prachtige kleuren, koude nachten

U kunt kiezen om uw laatste dag te paard door te brengen ofwel kunt u een andere activiteit doen. Er zijn veel mogelijkheden. Sommigste activiteiten kan u alleen doen maar we kunnen u ook andere activiteiten voor u reserveren in de regio of u in contact brengen met een plaatselijk agentschap.

- Ballonvaart bij zonsopgang over het mooie, speciale landschap van Cappadoce

- Openluchtmuseum van Göreme : De mooiste verzameling van rotskerken in de streek

- De ondergrondse steden : tot 8 niveaus ondergrondse door ontelbare tunnels

- Dansende Derwisjen - Ceremony : Nacht voorstelling

- Excursie in het dal van Ilhara : aan de voet van Hasan Dagi vulkaan, deze groene canyon is de thuisbasis van verschillende kerken

-Excursie naar de Soganli vallei buiten de gebaande paden , unieke kerken en duiventillen in Cappadocië

- Ontdekking van de wijngaarden en wijnproeven

- Lokale ambachten : tapijten, kelims , keramiek , sieraden

- Massage in het Turks bad van Urgup of Göreme