.

Hippo-Trail- Groenendijk 2 - 9981 St.Laureins - België

Erk.nr 9561

- info@hippo-trail.be --- 00 32 (0)495 69 22 37
--> --> --> -->

Zoek Uw Reis.......

---------------------------------------------------------------------------------------- ----------------------------------------------------------------------------------------

Rhodos-Zuid

Foto's Info Praktisch Dag per dag Bagage en Informatie Video

Prijs per persoon excl. reiskosten
1480 Euro
2-9 / 23-30   April 2023
1480 Euro
30 apr - 7 / 21-28   May 2023
1480 Euro
4-11   June 2023
1480 Euro
24- 01 okt //   September 2023
1480 Euro
8-15 / 22-29   October 2023
1480 Euro
5-12 / 19-26   Novembre 2023

 

 

Zuid-Rhodos trektocht


In het hart van Rhodos, bij het idyllische dorpje Laerma, bevindt zich de ranch van waaruit de trektocht start.

In de bergen van Rhodos vind je prachtige bossen, afgewisseld met dalen en beekjes. Rhodos heeft prachtige zandstranden, indrukwekkende monumenten uit de oudheid en authentieke bergdorpjes. De Unesco heeft Rhodos niet voor niets uitgeroepen tot wereldmonument van cultuurerfenis. Te paard is de perfecte manier om het eiland te verkennen.

De filosofie op de ranch: veilige en aangename uren te paard doorbrengen. Om massa-toerisme te vermijden is deze stal gespecialiseerd in kleine groepen. Om maximaal te kunnen genieten van uw vakantie, wordt daarom aandacht besteed aan het bij elkaar passen van paard en ruiter. Elke trektocht begint standaard met het borstelen en aaien van het paard om paard en ruiter met elkaar vertrouwd te maken.

De Zuid-Rhodos trektocht is een avontuurlijke trektocht doorheen de cultuur van Rhodos, met vele kleine authentieke dorpjes en stranden.

 

Inbegrepen
•Accommodatie op basis van 2-persoonskamers
•Volpension: ontbijt met koffie en fruitsap, avondmaal inclusief water en een frisdrank. De picnic 's middags is heel licht (fruit, brood soms vlees en koffie) Indien u een betere picnic wilt is er de mogelijkheid om in een plaatselijke winkel persoonlijke aankopen te doen.
Niet inbegrepen

•Vluchten
•Persoonlijke reisverzekering (verplicht)
•persoonlijke uitgaven
•transfer van de luchthaven heen/terug
•supplement voor 1-persoonskamer 150€

Niveau
3 gangen goed beheersen
Gewicht
80 kgr, Er zijn 2 paarden geschikt voor een ruiter tot 95 kgr
Leeftijd
Min. 16 jaar (jongere kinderen op aanvraag)
Aantal
Max 5 personen
Afreis
gegarandeerd vanaf 3 personen, bij heel laag seizoen vanaf 2 personen
Paarden
Een bonte mix, Welsh ponies, Engelse volbloed, kruisingen tussen Arravani, Arabier, Andalusiër en Haflinger
Zadels
Western zadels
Maaltijden
Mediteriaanse keuken, vegetarisch mogelijk maar verwittigen op voorhand
Gidsen
Engels, Duits en Grieks
Paspoort
Identiteitskaart
Transfer
60 € enkele trip
Avontuur
Gemiddeld
Accomodatie Eerste en laatste nacht in basis, maar gezellige 2-persoonskamers, met frigo, verwarming, toilet en douche. Andere nachten in herbergen en hotels
Comfort
Normaal sanitair meestal met douche

Persoonlijke ongevallen verzekering verplicht.

8 dagen / 7 nachten / 6 dagen in 't zadel (110-120 km)

dag 1
Aankomst en overnachting in uw appartement.

dag 2
Kennismaking met de paarden, daarna zadelen we de paarden en leren ons paard kennen tijdens een prachtige panorama tocht van een 3-tal uur, bezoek aan het beroemde ‘Thari’-klooster.

- Breaktime op de ranch

- Overnachting in het appartement

- Rijdijd ongeveer 2,5 uur

dag 3
Vandaag gaan we naar Aigios Isideros, een klein bergdorpje, 523 m onder Ataviros ,de hoogste berg van Rhodos (1215m). Wie nog genoeg energie over heeft, kan na aankomst nog verder Ataviros beklimmen deels via een oud geitenpad. Ook krijg je de mogelijkheid om zelfgemaakte Suma wijn of honing uit te proberen. ‘s Avond worden we in de lokale taverne welkom geheten door de lokale bevolking met hun typische gastvrijheid en kan u genieten van lokale gerechten.

- Pauze in de hangmatten

- Overnachting in een hostel

- Rijdijd ongeveer 4,5 uur

dag 4
Deze dag gaan we op weg naar Monolithos over langvergeten ezel- en karrepaden en worden de hele dag begeleid door een panoramisch uitzicht. Monolithos betekent een enorme, enkele rots (in het Grieks "litho's"), waarop rond de 15e eeuw het kasteel werd gebouwd om de zee te bewaken in de Dodekanesos. De charme van Monolithos komt vooral door zijn bouw, in de vorm van een amfitheater. Tijdens onze klim heuvelopwaarts passeren we de mooie witte stenen huizen met pannendaken en rode geraniums. Tenslotte bereiken we ons doel en maken we een verkenningswandeling in het dorp langs de traditionele paden. Overnachting in Monolithos

- Pauze in de hangmatten

- Overnachting in Monolithos

- Ongeveer 5,5 uur rijtijd

dag 5
Vandaag genieten de paarden van een vrije dag, gedurende deze tijd kunnen we het dorp ontdekken, een deel van de cultuur ervaren of gewoon relaxen op het strand. 'S Avonds kunnen we wat wijn proberen in een kleine oude wijnkelder voordat we gaan dineren. Verwacht een opwindende selectie van Tapas en Mezze om uw honger te stillen!

Overnachting in Monolithos

dag 6
'sMorgens rijden we naar de kliffen van Monolithos en leiden onze paarden bergafwaarts naar het strand. Het strand is erg lang, maar we gaan 4 km afleggen voordat we stoppen om uit te rusten en ook om te zwemmen. Afhankelijk van het weer heb je de fantastische mogelijkheid om met je paard te zwemmen. Daarna kunnen we onze weg verkennen naar Arnitha, een dorp met een bezetting van ongeveer 300 inwoners. De geschiedenis van dit dorp dateert uit de Hellenistische periode. Aan het einde van het dorp vindt u de kleine kapel van Saint Nicolas, uit de 13e eeuw. Hier verblijven we in een klein klooster genaamd saint Filimonas, gelegen direct naast het dorp. In de aanbieding voor ons diner is een heerlijke verscheidenheid aan verse mediterrane gerechten.

- Pauzes in de hangmatten / op het strand

- Overnachting in het klooster

- Rijtijd ongeveer 4 uur

dag 7
We verlaten Arnitha en trekken dieper het platteland in, door de vallei, voordat we naar het bergdorp gaan, Profilia. Daar zullen we onze pauze doorbrengen in een traditionele taverne die oorspronkelijk door bandieten werd gebruikt! (Listi = Bandit). Vanaf hier kunnen onze ogen dwalen over het prachtige panoramische uitzicht, terugkijken op het pad dat we eerder hebben afgelegd.

- Breaktime in de taverne

- Overnachting in de appartementen

- ongeveer 5,5 uur rijtijd

* Gedurende deze week zullen we ongeveer een verbazingwekkende 110 km aan schilderachtige routes overbruggen. *

dag 8
Helaas is dit de laatste dag ....Je kan de ranch verlaten en terug naar huis gaan maar er is nog mogelijkheid om nog een week te blijven als je dat wilt.

•Zadeltassen kan u meebrengen of ter plaatse lenen (op voorhand verwittigen als u er wenst te lenen)
•Drinkflessen (voor de langere tochten is het aan te raden 2 liter water mee te nemen)
•Zonnebril
•Petje of hoed
•Zonnecrème
•Insectenwerend product
•Voor mensen met een gevoelige huid: een lamsvacht voor op het zadel
•Tijdens de tochten zwemmen we met de paarden, breng een handdoek mee en reserve-kledij (het is lastig verder rijden met natte strandkleding)
•Schoenen met anti-slip zool, comfortabel om mee te rijden en mee te wandelen
•In april en begin mei: een regenjas. Het regent zelden, maar het is mogelijk dat het een uur of 2 regent.