.

Hippo-Trail- Groenendijk 2 - 9981 St.Laureins - België

Erk.nr 9561

- info@hippo-trail.be --- 00 32 (0)495 69 22 37
--> --> --> -->

Zoek Uw Reis.......

---------------------------------------------------------------------------------------- ----------------------------------------------------------------------------------------

Rhodos-Bivak

Foto's Info Praktisch Dag per dag Bagage en Informatie Video

Prijs per persoon excl. reiskosten
1380 Euro
14 - 21   May 2023
1380 Euro
11 - 21   June 2023
1380 Euro
10 - 17   September 2023

 

 

Zuid-Rhodos trektocht


In het hart van Rhodos, bij het idyllische dorpje Laerma, bevindt zich de ranch van waaruit de trektocht start.

In de bergen van Rhodos vind je prachtige bossen, afgewisseld met dalen en beekjes. Rhodos heeft prachtige zandstranden, indrukwekkende monumenten uit de oudheid en authentieke bergdorpjes. De Unesco heeft Rhodos niet voor niets uitgeroepen tot wereldmonument van cultuurerfenis. Te paard is de perfecte manier om het eiland te verkennen.

De filosofie op de ranch: veilige en aangename uren te paard doorbrengen. Om massa-toerisme te vermijden is deze stal gespecialiseerd in kleine groepen. Om maximaal te kunnen genieten van uw vakantie, wordt daarom aandacht besteed aan het bij elkaar passen van paard en ruiter. Elke trektocht begint standaard met het borstelen en aaien van het paard om paard en ruiter met elkaar vertrouwd te maken.

De Zuid-Rhodos trektocht is een avontuurlijke kampeer-trektocht doorheen de cultuur van Rhodos, met vele kleine authentieke dorpjes en stranden.

 

Inbegrepen
•Accommodatie op basis van 2-persoonskamers en tenten
•Volpension: ontbijt met koffie en fruitsap, avondmaal inclusief water en een frisdrank. De picnic 's middags is heel licht (fruit, brood soms vlees en koffie) Indien u een betere picnic wilt is er de mogelijkheid om in een plaatselijke winkel persoonlijke aankopen te doen.
Niet inbegrepen

•Vluchten
•Persoonlijke reisverzekering (verplicht)
•persoonlijke uitgaven
•transfer van de luchthaven heen/terug

Niveau
3 gangen goed beheersen
Gewicht
80 kgr, Er zijn 2 paarden geschikt voor een ruiter tot 95 kgr
Leeftijd
Min. 16 jaar (jongere kinderen op aanvraag)
Aantal
Max 5 personen
Afreis
gegarandeerd vanaf 3 personen, bij heel laag seizoen vanaf 2 personen
Paarden
Een bonte mix, Welsh ponies, Engelse volbloed, kruisingen tussen Arravani, Arabier, Andalusiër en Haflinger
Zadels
Western zadels
Maaltijden
Mediteriaanse keuken, vegetarisch mogelijk maar verwittigen op voorhand
Gidsen
Engels, Duits en Grieks
Paspoort
Identiteitskaart
Transfer
60 € enkele trip
Avontuur
Gemiddeld
Accomodatie Eerste en laatste nacht in basis in gezellige 2-persoonskamers, met frigo, verwarming, toilet en douche. Andere nachten in tent.

Persoonlijke ongevallen verzekering verplicht.

8 dagen / 7 nachten / 6 dagen in 't zadel (110-120 km)

dag 1
Afhankelijk van uw tijdstip van aankomst: kennismaking met de paarden, daarna bezoek aan het beroemde ‘Thari’-klooster.

dag 2
We zadelen de paarden en leren ons paard kennen tijdens een prachtige panorama tocht van een 3-tal uur.

dag 3
Vandaag worden onze ogen getrakteerd op de meest adembenemende panoramas: uitzicht op een dam, op Ataviros ,de hoogste berg van Rhodos (1215m) en in de verte de Aegeïsche Zee.
Overnachting in tent.

dag 4
Deze dag gaan we op weg naar Monolithos over langvergeten ezel- en karrepaden en worden de hele dag begeleid door een panoramisch uitzicht. Monolithos betekent een enorme, enkele rots (in het Grieks "litho's"), waarop rond de 15e eeuw het kasteel werd gebouwd om de zee te bewaken in de Dodekanesos. De charme van Monolithos komt vooral door zijn bouw, in de vorm van een amfitheater. Tijdens onze klim heuvelopwaarts passeren we de mooie witte stenen huizen met pannendaken en rode geraniums. Na aankomst op het strand, genieten we van een lekkere barbecue en de zonsondergang op de kust.We slapen in tenten bij het rustgevende geluid van de zee.

dag 5
We rijden verder langs het strand. Tijdens de lunchpauze hebben we tijd om te zwemmen, te relaxen en energie op te doen.Daarna rijden we in een snel tempo naar Arnitha, een dorp met slechts 300 inwoners. De geschiedenis van het dorp gaat terug tot de Hellenistische periode. Op het einde van het dorp is er de kleine kapel van Saint Nicolas uit de 13e eeuw. We verblijven in een klein klooster genaamd ‘heilige Filimonas’ vlakbij het dorp.

dag 6
We klimmen weer bergopwaarts tot een ongelooflijke hoogte vanwaar we uitkijken op het zuiden en de 2 de twee zeeën van Rhodos, bij het dorp Mesanagros.
De kerk Kimissis tis Theotokos werd gebouwd op de fundamenten van een vroegchristelijke baseliek uit de 5e eeuw en bevat de oudst bekende christelijke doopvont. We gaan 4 km te voet met de paarden de berg af, met uitzicht op een kleine dam. Beneden stijgen we weer op en na een stevige galop komen we terug bij de zee en rijden verder langs de zee naar onze bestemming, het strand bij Gennadi. Barbecue op het strand of restaurant, afhankelijk van het seizoen. Overnachting in tent op het strand.

dag 7
‘s Morgens starten we met een zwempartij met de paarden, gewoon puur genieten van het moment ! Na het ontbijt gaan we weer op pad. Op onze terugweg, verkennen we Asklipeo, de geboorteplaats van Asclepius (Aesculapius), de zoon van Apollo en de god van de genezing. In de oudheid was de stad een centrum voor genezing. In de oudheid was de stad een centrum voor genezing.
Op het dorpsplein bevindt zich de kerk Kimissis Theotokou, één van de meest opmerkelijke kerken van Rhodos. De kerk werd gebouwd in 1060 als een cross-koepelkerk en uitgebreid in de 14e eeuw. Plafonds en muren zijn versierd met talrijke fresco's uit de 17e eeuw ingericht. De fresco’s tonen taferelen uit het Oude Testament. In de zuidelijke arm van de kerk vinden we een typische voorstelling van de Apocalyps, zevenkoppige draak, trompetters, de duivel als een gevleugelde dier die de mens en de vier apocalyptische ruiters ontvoert.
In het kleine museum bij de kerk maken we kennis met het authenthieke boerderij gereedschap en de oude olijfpers.
Wandelend langs de smalle straatjes van Asklipios worden we overweldigd door het middeleeuws gevoel dat ons bekruipt naarmate we het Asklipio kasteel naderen. Dit kasteel werd gebouwd door de ridders van de 13e eeuw.
Eenmaal terug op de ranch, wacht er ons een heerlijke barbecue. Overnachting in 2-persoonskamers.

dag 8
Terugvlucht

•Zadeltassen kan u meebrengen of ter plaatse lenen (op voorhand verwittigen als u er wenst te lenen)
•Drinkflessen (voor de langere tochten is het aan te raden 2 liter water mee te nemen)
•Zonnebril
•Petje of hoed
•Zonnecrème
•Insectenwerend product
•Voor mensen met een gevoelige huid: een lamsvacht voor op het zadel
•Tijdens de tochten zwemmen we met de paarden, breng een handdoek mee en reserve-kledij (het is lastig verder rijden met natte strandkleding)
•Schoenen met anti-slip zool, comfortabel om mee te rijden en mee te wandelen
•In april en begin mei: een regenjas. Het regent zelden, maar het is mogelijk dat het een uur of 2 regent.