.

Hippo-Trail- Groenendijk 2 - 9981 St.Laureins - België

Erk.nr 9561

- info@hippo-trail.be --- 00 32 (0)495 69 22 37
--> --> --> -->

Zoek Uw Reis.......

---------------------------------------------------------------------------------------- ----------------------------------------------------------------------------------------

Portugal-Sundance

Foto's Info Praktisch Dag per dag Bagage en Informatie Video

Prijs per persoon excl. reiskosten
375-715-790 €
Van maart tot oktober / From March till October

 

Portugal-Sundance
10% korting bij boeking voor 31 januari

Data 2022

De ranch is open van 1 maart tot 2 november

Uw vakantie kan op gelijk welke dag in de week beginnen.

 

Westernrijden in het prachtige platteland van de Algarve


-----------Stertochten voor beginners en gevorderden-----------

De ranch van waaruit de tochten vertrekken is gelegen in het ideale gebied voor western trailritten, vlakbij het Monchique gebergte. In de ruige en prachtige Portugese landstreek de Algarve, 3 km ten noorden van het dorp Mexilhoeira Grande (nabij Portimão). De ranch is 12 ha groot en is gespecialiseerd in paardrijden in western stijl.
Het wilde westen ligt hier aan de achterdeur ! We verkennen het te paard en rijden door de geurende Maccia (landschap met mediterrane struiken), door bomen en struikgewas, over heuvels en door dalen en rivierbeddingen, over paden die alleen te paard, met de mountainbike of te voet begaanbaar zijn. We komen geen levende ziel tegen, noch woningen. Enkel paard en ruiter, we genieten van het prachtige uitzicht en de rust van het landschap.
De tochten variëren tussen 1 tot 6 uur per dag, naargelang u voor het beginners- of gevorderdenprogramma kiest. Iedere avond keren we terug naar de ranch voor de overnachting.

De paarden leven in een grote paddock, die loopt van de voorkant van de appartementen tot achter de zadelkamer, zodat uw dag begint met een uitzicht op grazende paarden en de geur van vers gezette koffie.

De trainingspaddock ligt aan de ingang van de ranch, omringd door  eucalyptusbomen en weides. Tegenover de stallen ligt de zadelkamer, voedselopslagplaats en werkschuur. Dit gebouw bevat ook een wasserij, vrij toegankelijk voor de gasten.
Tussen de paddocks bevindt zich het zon verwarmde zwembad, met een afmeting van ca. 7,4 x 4 meter. Ideaal om zich te verfrissen in de zomer tussen de ritten door, met zicht op de paarden !

De dieren
Naast de gasten komen de dieren op eerste plaats op de ranch. Er zijn niet alleen 20 paarden, maar ook lieve honden en katten. Alle paarden worden opgeleid op de ranch, waarbij de verbondenheid en het vertrouwen tussen paard en ruiter centraal staat. Veiligheid is zeer belangrijk en dit kunnen we alleen bieden als we onze paarden kunnen vertrouwen.
Door jarenlange ervaring heeft deze ranch een eigen methode ontwikkeld. De paarden worden eerst getraind op lichaamstaal, daarna leert het paard zonder ruiter een ervaren paard te volgen zodat de paarden nooit onder druk worden gezet of nerveus worden. Daarna maakt het paard kennis met zadel en de ruiter. De paarden worden gewend aan allerlei geluiden zoals blaffende honden, verkeerslawaai en plotse onverwachte situaties. De paarden worden dagelijks getraind met regelmatig tochten o.a. door bergachtig landschap en door rivierbeddingen om ze tredzeker te houden. De gebruikte western zadels geven het meeste comfort en veiligheid voor zowel paard als ruiter op de lange dagtochten.

Beginners week
Week 690 € p/p ex. vlucht
2e week 620 € p/p
Supplement 1-persoonskamer 90 € per week
Niet-ruiters 365 € per week volpension p/p ex. vlucht

Gevorderden week
Week 760 € p/p ex. vlucht
2e week 680 € p/p
Supplement 1-persoonskamer 90 € per week

Niet-ruiters 360 € per week volpension p/p ex. vlucht

Inbegrepen
Accommodatie (2-persoonskamers in appartement)
Volpension: alle maaltijden inclusief dranken (diner 1e dag tot en met ontbijt laatste dag)
6 dagen paardrijden: beginnersweek 18 u/week
Gevorderden week 22 u/week
Niet inbegrepen
Heen- en terugreis
Transfer heen/terug luchthaven Faro 80 € per persoon (heen & terug)
Niveau
De 3 gangen beheersen
Gewicht
Max. 90 kg
Leeftijd
Min. 18 jaar
Aantal
Geen minimum aantal, maximaal 8 personen
Afreis
Vanaf 1 persoon
Paarden
Quarters, Lusitano’s, Arabier, kruising Lusitano/arabier, Haflinger
Zadels
Western zadels
Maaltijden
In de aparte keuken en overdekte ruimte wordt een uitgebreid ontbijt geserveerd, met koffie, thee en een keuze aan vruchtensappen. Lunchen doen we tijdens ons tochten of bestaat uit een koude maaltijd op de ranch. ’s Avonds een vers bereide warme maaltijd of barbecue. De keuken is altijd open voor gebruik door de gasten. De frigo’s zitten altijd vol drankjes en voedsel zodat u uzelf kan bedienen. Vegetarische maaltijden of andere speciale dieetwensen zijn mogelijk op aanvraag. De maaltijden worden opgediend in de keuken, deze kan dag en nacht gebruikt worden door de gasten. De keuken sluit aan bij het hoofdgebouw via een overdekte buitenruimte, met de barbecue, koelkasten met drankjes en zitplaatsen.
Gidsen
Engels- en Duitstalig
Paspoort
Identiteitskaart
Transfer
Transfer heen/terug luchthaven Faro 90 € per persoon (heen & terug)
Accommodatie
4 appartementen met 2 bedden, een douche en toilet. Gebouwd in 2000, praktisch ingericht, met een comfortabele zithoek.
In de hoofdwoning zijn er op de 1e verdieping: twee slaapkamers, een badkamer en een woonkamer. Op het gelijkvloers: lounge met satelliet-tv.
De gastappartementen zijn gelegen in een blok van 2 verdiepingen naast het hoofdgebouw.

Persoonlijke ongevallen verzekering verplicht.

8 dagen / 7 nachten / 6 dagen in 't zadel

Beginners: 18u rijden/week
Gevorderden: 22u rijden/week

De tochten variëren tussen 1 tot 6 uur per dag.
Het programma voor gevorderden bevat een 2-uur rit in de ochtend en een 2-uur rit in de namiddag  evenals 1 dagtocht.

Elke dag verlaten we de ranch in de ochtend en rijden 2-3 uur naar verschillende lokaties. Sommige tochten eindigen in een Portugees restaurant waar we lunchen, op andere tochten komen we geen restaurant tegen en nemen we zelf een uitgebreide picknick mee. We nemen altijd de tijd voor een koffie en een drankje in één van de vele typische Portugese cafés.
’s Avonds keren we terug naar de ranch en kan u rond het kampvuur ontspannen en genieten van een drankje, onder de prachtige nachthemel van de Algarve.

Andere activiteiten
Er zijn tal van andere leuke activiteiten mogelijk, zowel voor niet-ruiters als voor de ruiters na de dagtochten.
Een jeepsafari naar het Monchique gebergte: met een UMM (het enige voertuig geproduceerd in Portugal) verlaat je de verharde wegen en rijdt je naar het Monchique gebergte via onverharde wegen, zandpaden en rivierbeddingen.
We kunnen u ook naar jachthaven in Portimão brengen waar u aan boord kan gaan van de boot "Alegria" en een tocht kan maken langs de prachtige kustlijn van de Algarve met zijn mooie rotsformaties en grotten.
Een nacht in de "round up Saloon" in Carvoeiro, met live muziek of karaoke (http://www.roundupsaloon.de/).
U kan ook gaan zonnen of de dag doorbrengen op het strand, op slechts 5 km van de ranch, we kunnen u brengen en ophalen wanneer u dat wenst.

De appartementen kunnen ook gehuurd worden door niet-ruiters (360 € per week)
Alternatief: u kan ook vliegen naar de luchthaven van Lissabon en een bus nemen naar Portimao (3 uur rijden), dit kost 35 € per persoon (heen&terug). De transfer van Portimao naar de ranch is gratis.