.

Hippo-Trail- Groenendijk 2 - 9981 St.Laureins - België

Erk.nr 9561

- info@hippo-trail.be --- 00 32 (0)495 69 22 37
Coronavirus (COVID-19) Update: Klik hier voor details
Uitslag Tombola F H E (klik)
--> --> --> 5% Vroegboekingkorting (tot eind januari) Portugal-Lusitano 5% Vroegboekingkorting (tot eind januari) Portugal-Sundance --> -->

Zoek Uw Reis.......

---------------------------------------------------------------------------------------- ----------------------------------------------------------------------------------------

Kroatie-Dalmatie

Foto's Info Praktisch Dag per dag Bagage en Informatie Video

Prijs per persoon excl. reiskosten
945 Euro
4-11 / 11-18 / 25 -2May //   April 2020
945 Euro
9-16 / 16-23   May 2020
945 Euro
30May -6 / 13-20 / 27-4July //   June 2020
945 Euro
4-11 / 18-25   July 2020
945 Euro
1-8 / 8-15 / 22-29   August 2020
945 Euro
29Aug -5 / 12-19   September 2020
945 Euro
26Sep -3 / 3-10 / 10-17   October 2020

 

 

Kroatië - Dalmatië trektocht

In Kroatië vind je prachtige uitzichten, gevarieerde landschappen, ongerepte natuur, kleine dorpjes, open vlaktes, weilanden, bergen, meren en rivieren. 

De Dalmatië-trektocht leidt ons via oude paden, historische wegen aangelegd door de Romeinen en Napoleon, oude veepaden en dwars doorheen het prachtige landelijke karstlandschap van Dalmatië.
Een karstlandschap ontstaat in gebieden waar de kalksteen aan het aardoppervlak is opgelost door water. Hierdoor ontstaat een specifiek landschap met ondergrondse rivieren en grotten, karsttorens, spleten en dolines (gaten in de grond).
We volgen de rivier Cetina en het Peruca meer tot aan één van de bronnen van de rivier, waar het heldere en verfrissende bronwater opwelt van diep uit de aarde.
’s Zomers zijn er verschillende mogelijkheden voor een frisse duik en om te zwemmen samen met je paard in meren en rivieren. We passeren kleine dorpjes vol vriendelijke en gastvrije mensen en maken zo ook kennis met de lokale cultuur.

Dalmatië is een historische streek in Kroatië aan de oostelijke kust van de Adriatische Zee. Het strekt zich uit van het eiland Rab in het noordwesten tot aan de baai van Kotor in het zuidoosten. Het achterland, de Dalmatische Zagora, varieert in breedte van vijftig kilometer in het noorden tot slechts een paar kilometer in het zuiden. De Dalmatische hond kreeg zijn naam van Dalmatië.

De trektocht is geschikt voor ervaren ruiters op zoek naar avontuur en uitdagingen.  Verwacht geen grote luxe, we houden alles zo natuurlijk mogelijk en blijven dicht bij de natuur.
Tijdens de trektocht verblijven we op plaatsen die u de prachtige omgeving ten volle laten verkennen en het leven van de lokale bevolking laten ervaren, die erg gul, hartelijk en vriendelijk is. U kan genieten van de heerlijke traditionele keuken, wijnen en likeuren.
Ruiters kunnen zelf kiezen of ze met een Engels, western- of trailzadel rijden.

Deze trektocht is een reis met een avontuurlijk karakter, dit betekent dat de routes en accommodatie kunnen gewijzigd worden ten gevolge van de weersomstandigheden of onvoorziene omstandigheden. We kunnen ons niet altijd houden aan een strak tijdschema.
Tijdens de tocht verzorgt iedereen zijn eigen paard, maar indien nodig, wordt u natuurlijk geholpen.
Elke dag van deze tocht verkennen we de natuurlijke schoonheid van het gevarieerd landschap. Je zal adembenemende tochten ervaren: kruisen van en zwemmen in rivieren, rengalop door open vlaktes en bergen beklimmen.

Inbegrepen
•Accomodatie (3 nachten op de ranch,4 nachten in pension of hotel)
•Volpension inclusief niet-alcoholische dranken (avondmaal 1e dag tot en met ontbijt laatste dag)
•6 dagen paardrijden
•Vervoer van bagage tijdens tocht
•Engelstalige gids
Niet inbegrepen

• Transfer heen/terug naar Split (50 € per persoon, ter plaatse cash te betalen) 
•Persoonlijke uitgaven
•1-persoonskamers zijn beschikbaar op aanvraag en tegen supplement (afhankelijk van het seizoen niet altijd mogelijk in de hotels)

Niveau
Voor ervaren ruiters, 3 gangen goed beheersen, ook rengalop. Vele uren in het zadel, vaak in een hoog tempo. In staat zijn zelf uw paard te verzorgen en te zadelen en op te stijgen. U moet een goede conditie hebben, op steil terrein moet u naast uw paard meewandelen.
Gewicht
85 kg (op aanvraag indien zwaarder)
Leeftijd
Min. 16 jaar, min. 12 jaar indien begeleid door een volwassene
Aantal
Min. 4 - max. 12 ruiters
Afreis
Gegarandeerd vanaf 4 personen
Paarden
Anglo-arabieren, Thoroughbred and Kroatische Warmbloed, voorwaartse en actieve paarden, in goede conditie en vaste stap.
Zadels
Engelse zadels. Western zadel mogelijk op aanvraag. Enkele zadeltassen zijn beschikbaar.
Maaltijden
Lokale specialiteiten. Afhankelijk van het weer, eten we buiten op het terras of binnen wanneer we op de ranch zijn. Lekker eten, 2 warme maaltijden per dag, altijd vers bereid. Er wordt buiten gekookt op het kampvuur of genoten van traditioneel Dalmatische gerechten met zelfgekweekte groenten, vruchten en vlees in restaurants of bij de lokale bevolking. We maken ook kennis met typische Kroatische specialiteiten zoals huiswijnen en likeuren, en met traditioneel gemaakte kaas van geiten-, schapen- en koeienmelk. Vegetarische maaltijden en andere speciale dieetwensen zijn mogelijk.
Gidsen
Engels- en Duitstalig
Paspoort
Identiteitskaart
Transfer
Van luchthaven/treinstation/busstation/stad Split (cash te betalen bij aankomst): u kan worden opgehaald na de middag in de stad of aan een hotel, of aan de luchthaven. Voor de middag kan u niet worden opgehaald. De transfer naar de ranch duurt ongeveer 1 uur. Transfer moet op voorhand worden geboekt.
Avontuur
Avontuurlijke tocht
Accommodatie
Eenvoudig. 3 nachten in 2-persoonskamers op de ranch met gemeenschappelijke badkamer, 1 nacht kamperen zonder douche en toilet, 3 nachten in 2-persoonskamer met douche in pension of hotel. 1-persoonskamer mogelijk op aanvraag en tegen betaling van supplement.

Persoonlijke ongevallen verzekering verplicht.

8 dagen/7 nachten/6 dagen in’t zadel (ongeveer 4 tot 7 uur per dag)

dag 1
Aankomst. Op de ranch: kennismaking met het team, de paarden en de andere ruiters.
Als u de stad Split wenst te bezoeken en de ruïnes van het Diocletiaans Paleis (meer dan 1700 jaar oud), of het kleine stadje Trogir, kan u ook worden opgehaald in de stad ipv op het vliegveld. Split is een van de grootste en mooiste steden van Kroatië met mooie stranden.
Avondmaal en overnachting op de ranch.

dag 2
Na het ontbijt maken we kennis met onze paarden en gaan we op weg voor een eerste rit van 2 - 3 uur in het gebied rond de ranch.
Terug op de boerderij genieten we van een typisch Kroatische lunch.
Na de lunch doen we  nog een rit van 1 - 2 uur.
Diner en overnachting op de ranch.

dag 3
We starten onze tocht in oostelijke richting, naar het dorpje Ogorje. We rijden door bossen en lunchen op de hoogvlakte van Zelovo, van waaruit we een prachtig uitzicht hebben op de omliggende bergen en valleien. Na de lunch zetten we onze rit verder naar de volgende vallei waar we die nacht kamperen, vlakbij onze paarden. Avondmaal en overnachting in hotel op pension.

dag 4
Na het ontbijt vertrekken we richting de rivier Cetina. We steken de rivier over (als het water niet te hoog staat) en volgen de rivier tot de volgende berg die we beklimmen.
In de vroege namiddag bereiken we het Peruca meer waar wij en de paarden kunnen rusten. Na de lunch kunnen we zwemmen, met of zonder de paarden. In de vroege avond zetten we onze rit verder. Overnachting in een nabijgelegen pension.

dag 5
’s Morgens rijden we naar de bron van de rivier Cetina. We volgen het meer doorheen het typisch Dalmatische karstlandschap. We lunchen vlakbij de bron waar de dapperen kunnen zwemmen in het heldere maar erg koude water van de Cetina.
’s Namiddags steken we een grote open vlakte over, waar we vaak grote kuddes schapen en herdershonden kunnen zien, op weg naar het kleine stadje Vrilka.  Overnachting in een nabijgelegen pension.

dag 6
Vandaag rijden we verder naar Vrilka en beklimmen de heuvel achter het stadje. We bereiken de top waar we lunchen, kunnen rusten en genieten van het spectaculaire uitzicht. Na de lunch dalen we af in de volgende vallei en vervolgen onze rit door kleine dorpjes en bossen. Avondmaal en overnachting in een hotel.

dag 7
Na het ontbijt rijden we over enkele grote vlakten met veel draf en galop. Na de lunch volgen we een oud pad door canyons en bereiken ’s avonds opnieuw de ranch. Avondmaal en overnachting op de ranch.

dag 8
Ontbijt en afscheid.

*slaapzak
*kampeermatje (matrassen zijn voorzien, maar u kan uw eigen kampeermatje meebrengen als u dat verkiest)
*eigen tent kan u meebrengen als u dat wenst (maar tenten zijn voorzien, dus niet noodzakelijk)
*handdoeken
*rijkleding inclusief rijhelm (niet verplicht, maar sterk aanbevolen)
*waterdichte kleding
*wat warme kleding
*zaklamp
*drinkfles
*zwemkledij
*kleine heuptas voor camera en andere persoonlijke dingen
*indien gewenst: usb-stick voor uitwisseling van foto’s
*een goed humeur

Tijdens de trektocht wordt uw bagage vervoerd naar elke overnachtingsplaats.