.

Hippo-Trail- Groenendijk 2 - 9981 St.Laureins - België

Erk.nr 9561

- info@hippo-trail.be --- 00 32 (0)495 69 22 37
RODE PRIJSGARANTIE ... Ergens een lagere prijs ...
--> -->
10% Vroegboekingkortig (tot eind december) op alle tochten in IJsland
-->

Zoek Uw Reis.......

---------------------------------------------------------------------------------------- ----------------------------------------------------------------------------------------

Zuid-Afrika-Tuli

Foto's Info Praktisch Dag per dag Bagage en Informatie Video

Prijs per persoon excl. reiskosten
2.695 €
Start en einde op zondag / Van 1 januari tot 27 april
3.590 €
Start en einde op zondag / Van 28 april tot 31 december

 

 

Tuli-Safari


Het Northern Tuli Game Reserve (ongeveer 120.000 ha groot) is een waar gebied van geschiedenis en legendes en biedt een van de meest spannende safari's die u kan maken in Afrika. Het reservaat is gelegen in de afgelegen noord-oostelijke hoek van Botswana, aan de samenvloeiing van de Limpopo en Shashe rivieren, een gebied dat van oudsher bekend staat als de Tuli enclave, een gevarieerde wildernis van savanne, rivierbossen, moerassen, open vlaktes en zandsteengroeves. Het terrein bestaat uit een netwerk van droge rivierbeddingen, rotsachtige zandsteen en hoge bergkammen met uitzichten die zich mijlenver uitstrekken over de eindeloze Afrikaanse wild-vlaktes. Het is een gebied van uitzonderlijke schoonheid en ideaal geschikt om te paard te verkennen !

Het reservaat vormt de thuisbasis van grote kuddes olifanten, fiere leeuwen, cheetahs en wilde honden. Langs de rivier zorgen grote rivierbomen voor schaduw voor elanden, impala's, gnoes, giraffen en zebra's. 's Nachts gaan hier de grootoorvos, Afrikaanse wilde kat en de prachtige luipaard op zoek naar prooien. U kan hier zo'n 350 verschillende vogelsoorten waarnemen.

Het Northern Tuli Reserve is een toevluchtsoord voor een van de grootste olifantenpopulaties op beschermd gebied in Afrika. Deze olifantenkuddes van Shashe zijn het laatste levende bewijs van de enorme kuddes die ooit de meanderende Limpopo-vallei bevolkten. Momenteel wordt de populatie geschat op meer dan 1400 dieren.

De Tuli trektocht is zeer populair: een mobiele safari gedurende 7 dagen. Elke rijdag eindigt met een overnachting in comfortabele walk-in tenten met bedden, voorzien van zachte dekbedden, warme douches en heerlijke diners in een prachtige omgeving. Een hoogtepunt tijdens deze tocht: 2 nachten slapen we onder de sterrenhemel in een Kgotla, een oude stammen-vergaderplaats.

Niet-ruiters zijn eveneens welkom op deze locatie.

 

Inbegrepen
•Accomodatie op basis van 2-persoonskamer
•Volpension: alle maaltijden, snacks, selectie aan lokale dranken (thee/koffie, frisdranken, bier, wijn en sterke dranken)
•Alle activiteiten: paardrijden en andere activeiten zoals game drive en begeleide wandelingen
•Begeleiding
•Wasserette
Niet inbegrepen

•vlucht heen/terug naar Johannesburg
•vlucht van Johannesburg naar Limpopo Valley in Botswana (vlucht 1u, via Angel Gabriel Air Taxi, wekelijks)
•reis- en persoonlijke ongevallenverzekering (verplicht)
•visum
•persoonlijke uitgaven: fooien, souvenirs, ... (kunnen cash betaald worden met euro's)
•5% administratiekosten op alle betalingen met kredietkaarten
•single supplement van 50% op het dagtarief voor wie niet bereid is een 2-persoonstent te delen met een persoon van hetzelfde geslacht. Afhankelijk van beschikbaarheid, mogelijks een tent apart voor single reizigers (zonder supplement).

Niveau
U moet een ervaren ruiter zijn, met regelmatige rij-ervaring. Vertrouwd met galop en rengalop, en kleine sprongetjes.
Gewicht
Max. 95 kg. Boven 95 kg op aanvraag.
Leeftijd
Min. 16 jaar, tussen 12 en 16 jaar op aanvraag
Aantal
Min. 2, max. 8 (grotere groepen mogelijk op aanvraag)
Afreis
Vanaf 2 personen
Paarden
Warmbloeden, koudbloeden en kruisingen, Engels geschoold.
Zadels
Engelse zadels (Albion, Kieffer, Stubben, ...), voorzien van zadeltassen en drinkbussen. Voor de liefhebbers zijn er ook een beperkt aantal Australian stock zadels en Zuidafrikaanse McLellan zadels.
Maaltijden
2 zeer ervaren koks voldoen aan al uw behoeftes. Het ontbijt bestaat uit een buffet van vers gebakken muffins, ontbijtgranen, toast en pap. De lunch is een buffet van gewoonlijk quiches en salades met fruit als dessert. Het avondmaal is een 3-gangen maaltijd, aan tafel geserveerd, vaak onder het bladerdak van sterren! Vegetarisch en andere speciale dieten kunnen voorzien worden.
Gidsen
2 ervaren professionele gidsen. De leidgids is gewapend met een geweer en een stierenzweep, een telefoon en een radio voor noodgevallen. Alle medewerkers en gidsen volgen regelmatig opleiding eerste hulp.
Paspoort
In Zuid-Afrika en Botswana krijgt u aan de grens een visum voor de lengte van uw verblijf (zonder kosten).
Transfer
Niet in de prijs inbegrepen
Avontuur
Afrikaanse Bush belevenis
Sanitair
Normaal
Accomodatie
2 nachten op kampeerplaatsen op specifieke plaatsen in het reservaat: in tenten met comfortabele bedden met lakens en dekbedden. Het gebouw heeft een douche en ‘bush-WC’.
2 nachten in de Kgotla, een oude stammen rechtbank: bedden rond een centraal kampvuur in open lucht.
3 nachten in het comforabele Two Mashatu kamp: in grote A-frame walk-in tenten op een teak platform, met toilet en een douche met warm water. Elke tent is privé en gelegen in de schaduw van een boom met een klein terras om te ontspannen tijdens de middag.

Persoonlijke ongevallen verzekering verplicht.

8 dagen / 7 nachten / 8 dagen in 't zadel

Er wordt ongeveer 200 km gereden in de loop van een week.

Opmerking: de reisroute kan worden aangepast wegens het weer, plaatselijke en onvoorziene omstandigheden. Het programma geeft een indicatie van de bezochte plaatsen, maar de route loopt over paden die niet op kaarten te vinden zijn.

dag 1
Bij aankomst op de luchthaven van Limpopo Valley wordt u opgewacht door uw gids en naar het ruitercentrum gebracht. Na een lichte lunch gaan we naar de stallen om kennis te maken met uw paard voor deze week. We maken een korte rit om na te gaan of dit voor u het geschikte paard is. Indien de tijd het toelaat, rijden we dadelijk naar het Two Mashatu kamp ander keren we terug naar de stallen. Na een verfrissende drankje in de stallen, keren we terug naar het kamp voor een warme douche en een heerlijk diner geserveerd in de Llala palm eetzaal van het kamp.

dag 2 (6-7 u rijden)
De dag begint bij zonsopgang, met een thee/koffie die naar uw tent wordt gebracht, gevolgd door een licht ontbijt. We stijgen op en gaan in noordwestelijke richting naar het Jwala kamp aan de oevers van de Jwala rivier. Tijdens de tocht genieten we van het overvloedig aanwezige wild en het prachtige landschap, gekend als het 'Land of the Giants'. Na aankomst in het Jwala kamp volgt de lunch en daarna een begeleide wandeling in de namiddag doorheen het struikgewas. Het avondmaal wordt bereid op een open vuur door werkelijk briljante chefs wiens 'bush cuisine' heinde en ver geroemd wordt. We overnachten in ruimte tenten waar u de 'muziek' van de Afrikaanse wildernis zal ervaren dat u zachtjes in slaap zingt.

dag 3 (6-7 u rijden)
Een vroege wake-up call luidt een nieuwe dag in met thee en koffie, en een heerlijk licht ontbijt wordt geserveerd rond het kampvuur. Test de ongelooflijk tredvaste Boerperde wanneer we basaltruggen oversteken bij het volgen van eeuwenoude olifanten paden. Nadien genieten we van een lange uitgestrekte galop om de tijd in te halen die we verloren bij het oversteken van de ruggen. We komen aan in het Kgotla kamp voor een late lunch. Dit is een oude stammen rechtbank van een nabijgelegen gemeenschap die werd verplaatst naar de oevers van de Motloutse rivier aan de westelijke rand van Mashatu. De open-lucht traditionele Afrikaanse omheinde ruimte is gemaakt van leadwood blokken in de schaduw van een eeuwenoude Mashatu boom. In de namiddag is het mogelijk een bezoek te brengen aan het lokale dorpje, waar u handgemaakte Llala palm voorwerpen kan kopen, schilderingen van Bushmen ziet en daarna kan genieten van de zonsondergang bij de Motloutse rivier. We keren terug naar de Kgotla, genieten van een diner rond een groot kampvuur en brengen daarna de nacht door onder de sterrenhemel terwijl we luisteren naar de kakofonie van geluiden gemaakt door het Afrikaanse bush-concert.

dag 4 (4-5 u rijden)
We genieten van een volledige dag in de zandstenen formaties waaronder de beroemde Solomon's Wall. Oude beschavingen koesterden hun rijkdom tussen deze heuvels waar twee machtige rivieren, de Limpopo en de Motlouse, elkaar ontmoeten.
In de namiddag hebben we tijd voor een bezoek aan de archeologisch rijke Mmamagwa heuvels waar u kan genieten van een 360° uitzicht op het reservaat en van wederom een prachtige Afrikaanse zonsondergang.
We brengen deze nacht opnieuw door in het Kgotla kamp.

dag 5 (7u rijden)
We staan vroeg op en starten de dag met een goed ontbijt rond het kampvuur. Vandaag kronkelen we ons een weg doorheen het mopane struikgewas en bereiken tenslotte de open vlaktes. Dit is een lange dag rijden, na aankomst in het Limpopo kamp wordt u verwelkomd met een welverdiend drankje en een verfrissende lunch aan de oevers van de Limpopo rivier. Deze avond krijgt u de kans Mashatu te verkennen vanuit een game drive voertuig en te proberen het schuchtere luipaard, wilde hond, cheetah en leeuw te ontdekken waarvoor dit gebied bekend staat.

dag 6 (5-6 u rijden)
Vandaag doen we het wat rustiger aan. We verkennen de oevers van de Mojave en de Matabole rivier, we volgen hun verloop noordwaarts richting de Zeederberg site. We rijden vandaag op en neer langs rivieroevers, door rivierbossen, we zien het wild met veel kansen voor fantastische foto's. Onze pauze vandaag is onder de bogen van een oude Mashatu boom, waar een eeuw geleden de Zeederberg transport ruiters hun middagpauze hielden voor ze uiteindelijk Fort Tuli bereikten. Daarna keren we terug naar het Two Mashatu kamp. De namiddag kan u vrij doorbrengen, waarna u kan deelnemen aan een geleide wandeling doorheen de wildernis. 's Avonds genieten we van een aperitief rond het kampvuur en een heerlijke maaltijd om deze spannende en onvergetelijk dag af te sluiten.

dag 7 (5-6 u rijden)
De rit van vandaag is rijk aan geschiedenis en biedt een scala aan interessante verhalen uit het verleden. De open Pitsani vlaktes, zo kenmerkend voor dit gebied, zijn ideaal voor een snellere rit, hopelijk met zebra of wildbeest! We gaan in de richting van de Majale en Limpopo samenvloeiing waar onze lunch ons opwacht bij onze terugkeer naar het Two Mashatus kamp. Het avondmaal is in de Llala plam rondavel (Afrikaanse hut). Aan het einde van deze laatste dag wacht u ongetwijfeld een droomloze slaap.

dag 8 (2 u rijden)
Vandaag is uw laatste dag in de wildernis en u begint de dag met koffie/thee en een ontbijt bij het kampvuur. 's Morgens maken we een rit langs de Limpopo rivier. We keren terug naar de stallen waar u afscheid neemt van uw paard, daarna naar Two Mashatus waar u kan genieten van een stevige brunch en u klaarmaakt voor het vertrek naar Pont Drift voor uw transfer terug naar Johannesburg.

Andere activiteiten
Game walk (wandelsafari) in de namiddag
1x per week game drive 's nachts (nachtsafari)
bezoek aan archeologische bezienswaardigheden zoals de Mmagua ruïnes

Activiteiten voor niet-ruiters
Wandelen
Fietsen
Game drives: met een professionele chauffeur/gids of ranger zoekt u het wild op
Boottochten
Mokoro (kano)-excursies
Vissen

Programma voor niet-ruiters
dag 1
Bij aankomst op de luchthaven van Limpopo Valley wordt u opgewacht door uw gids en naar het Two Mashatus kamp gebracht. Na een lichte lunch kan u wat rusten in het comfortabele kamp of genieten van een rit naar het ruitercentrum waar u kan kennismaken met de paarden en genieten van een sundowner (aperitiefdrankje) in de comfortabele bar met zicht op de Limpopo rivier. We keren terug naar het kamp voor een warme douche, verfrissend drankje aan de bar en een heerlijk diner geserveerd in de Llala palm eetzaal van het kamp.

dag 2
De dag begint bij zonsopgang, met een thee/koffie die naar uw tent wordt gebracht, gevolgd door een licht ontbijt. Uw gids voor uw gekozen activiteit komt u ophalen aan het kamp en neemt u mee op avontuur door het prachtige ongerepte 'bushveld' waar u de gelegenheid hebt om het wild te zien, van het kleine wildleven tot de machtige olifant. Na de verkenningstocht van deze morgen, begeven we ons naar onze volgende kampplaats: Jwala. Na aankomst in het Jwala kamp volgt de lunch en daarna een begeleide wandeling in de namiddag doorheen het struikgewas. Het avondmaal wordt bereid op een open vuur door werkelijk briljante chefs wiens 'bush cuisine' heinde en ver geroemd wordt. We overnachten in ruimte tenten waar u de 'muziek' van de Afrikaanse wildernis zal ervaren dat u zachtjes in slaap zingt.

dag 3
Een vroege wake-up call luidt een nieuwe dag in met thee en koffie, en een heerlijk licht ontbijt wordt geserveerd rond het kampvuur. U kan vandaag een andere activiteit kiezen of net als de dag voorheen op verkenning gaan in het 'bushveld'. Hoe dan ook zal u niet teleurgesteld worden als u nieuwe gebieden gaat verkennen en nieuw wildleven tegenkomt. 's Middag gaan we richting het unieke Kgotla kamp waar we de ruiters weerzien, voor een late lunch. De Kgotla is een oude stammen rechtbank van een nabijgelegen gemeenschap die werd verplaatst naar de oevers van de Motloutse rivier aan de westelijke rand van Mashatu. De open-lucht traditionele Afrikaanse omheinde ruimte is gemaakt van leadwood blokken in de schaduw van een eeuwenoude Mashatu boom. In de namiddag is het mogelijk een bezoek te brengen aan het lokale dorpje, waar u handgemaakte Llala palm voorwerpen kan kopen, schilderingen van Bushmen ziet en daarna kan genieten van de zonsondergang met een 'sundowner' bij de majestueuzeMotloutse rivier. We keren terug naar de Kgotla, genieten van een diner rond een groot kampvuur en brengen daarna de nacht door onder de sterrenhemel terwijl we luisteren naar de kakofonie van geluiden gemaakt door het Afrikaanse bush-concert.

dag 4
We brengen de volgende nacht opnieuw door in het Kgotla kamp. U kan daarom opteren voor een rustdag ter plaatse of een andere activiteit kiezen. In de namiddag hebben we tijd voor een bezoek aan de archeologisch rijke Mmamagwa heuvels waar u kan genieten van een 360° uitzicht op het reservaat en van wederom een prachtige Afrikaanse zonsondergang.

dag 5
We staan vroeg op en starten de dag met een goed ontbijt rond het kampvuur voordat u op avontuur vertrekt, op uw activiteit naar keuze. Dit is de langste rijdag voor de ruiters, dus de niet-ruiters zullen waarschijnlijk als eerste het Liana kamp bereiken. We verwelkomen de ruiters met een welverdiend verfrissend drankje aan de bar en een lekkere lunch aan de oevers van de Limpopo rivier. Deze avond gaan we met de volledige groep Mashatu verkennen vanuit een game drive voertuig en proberen we het schuchtere luipaard, wilde hond, cheetah en leeuw te ontdekken waarvoor dit gebied bekend staat.

dag 6
Na het ontbijt nemen we weer afscheid van de ruiters en vertrekken op weer een andere route doorheen het reservaat. Uw gids brengt u tenslotte naar onze volgende bestemming: het grote Zeederberg kamp. Onze lunch is vandaag onder de bogen van een oude Mashatu boom, waar een eeuw geleden de Zeederberg transport ruiters hun middagpauze hielden voor ze uiteindelijk Fort Tuli bereikten. De namiddag kan u vrij doorbrengen, waarna u kan deelnemen aan een geleide wandeling doorheen de wildernis. 's Avonds genieten we van een aperitief (sundowners) rond het kampvuur en een heerlijke maaltijd om deze spannende en onvergetelijk dag af te sluiten.

dag 7
Opnieuw kan u naar wens het reservaat gaan verkennen en we ontmoeten de rest van de groep op het basiskamp Two Mashatus. U kan een ontspannende namiddag doorbrengen aan uw tent of in de lounge, gevolgd door een 'sundowner' met uitzicht op de Limpopo rivier. Luister naar de olifanten die in de rivier spelen of het gebrul van de leeuwen in de verte terwijl u geniet van een uitgebreid diner in de Llala plam rondavel (Afrikaanse hut). Aan het einde van deze laatste dag wacht u ongetwijfeld een droomloze slaap.

dag 8
Vandaag is uw laatste dag in de wildernis en u begint de dag met koffie/thee en een ontbijt bij het kampvuur. Terwijl de ruiters hun paarden terug naar de stallen brengen, kan u ontspannen. Wanneer de ruiters terug aankomen op het kamp kan u genieten van een stevige brunch. Daarna volgt het vertrek naar Pont Drift voor uw transfer terug naar Johannesburg.

Er zijn geen vastgelegde vertrekdata, u kan zelf de periode en de duur van uw verblijf bepalen, het minimum is een verblijf van 3 nachten, aan te raden is een verblijf van 5-10 nachten of langer.

Mee te nemen:
Rij-helm is verplicht.

Chaps aanbevolen

Rijschoenen of laarzen, geschikte rijkleding: rijbroek of lange broek, shirts met lange mouwen voor het rijden

Neutraal gekleurde kleding (kaki, bruin, beige en groen), dat opgaat in het struikgewas (geen felgekleurde of witte kleding).

Wandelschoenen, T-shirts en shorts voor op de kampeerplaats

hoofdlamp

Badpak

Zonnecrème en zonnehoed

muggenmelk

waterdichte regenjas (in de zomermaanden, van november tot maart)

warme kleding (in de wintermaanden, mei tot augustus)

Persoonlijke medicatie

Handdoeken, drinkbussen voor water, zeep, shampoo, conditioner en lipbalsem zijn ter plekke voorzien en hoeft u niet mee te nemen.

Alle water op de kampeerplaatsen wordt gefilterd volgens de hoogste normen en is gegarandeerd veilig om te drinken.

Een medische kit wordt meegenomen op de trektocht, maar het is aan te raden persoonlijk medicatie mee te brengen.

In de zomermaanden (september tot april) varieert de temperatuur van 12°C tot 38°C 's middags. De warmste maanden zijn oktober, november en februari. Het regenseizoen valt tussen november en maart. In de winter (mei tot eind augustus) valt er zeer weinig regen, is er een aangename temperatuur overdag en verfrissend koel 's nachts. De temperatuur in de winter varieert van 4°C tot 24°C 's middags.

Er is electriciteit in de stallen. Als u batterijen wilt opladen, worden die binnen 24u opgeladen terugbezorgd. Ook wasgoed kan u binnen 24u gewassen terugkrijgen.

Het Tuli gebied van Botswana is een laag-risico gebied voor malaria. Tijdens de zomermaanden (november tot maart) moeten anti-malaria voorzorgmaatregelen worden genomen, contacteer hiervoor uw huisarts.