.

Hippo-Trail- Groenendijk 2 - 9981 St.Laureins - België

Erk.nr 9561

- info@hippo-trail.be --- 00 32 (0)495 69 22 37
--> --> 5% Vroegboekingkorting (tot eind januari) Portugal-Lusitano 5% Vroegboekingkorting (tot eind januari) Portugal-Sundance --> -->

Zoek Uw Reis.......

---------------------------------------------------------------------------------------- ----------------------------------------------------------------------------------------

Marokko-IfthaneFoto's Info Praktisch Dag per dag Bagage en Informatie Video

Prijs per persoon excl. reiskosten
560 €
Iedere datum is mogelijk/ Open van 1 Januari tot 31 December

 

Every date is possible

January 2020
February 2020
March 2020
April 2020
May 2020
June 2020
July 2020
August 2020
September 2020
October 2020
November 2020
December 2020

 

Marokko - De lus van Ifthane

Deze 4-daagse trektocht is een combinatie van een ontdekking van het Marokkaanse platteland en ritten langs de Atlantische kust.

De hoogtepunten zijn:

Het bezoek aan een Arganolie coöperatieve waar we kennismaken en in gesprek gaan met de vrouwen die er werken.

De oudste en grootste argaanboom van de regio.

Het doorbrengen van een nacht op de top van de klif van Ifthane.

Het kleine vissersdorpje van Ifthane waar u een schitterende zonsondergang kan bewonderen.

Het doorkruisen van de woestijn van duinen.

Zwemmen in de watervallen van Sidi Embark die rechtstreeks in de zee storten.

Otdekken van het vissersdorp Sidi Kaouki en zijn marabout (berberdorp).

En natuurlijk het galopperen langs prachtige verlaten stranden ....

Inbegrepen
• accommodatie (2 nachten in een riad, 3 nachten kamperen)
• flessen water voor onderweg
• gebruik van paarden, materiaal en zadeltassen
• transfers
• alle maaltijden en water tijdens de trektocht
Niet inbegrepen
• avondmaal eerste en laatste avond (in Essaouira kan je heel lekker eten vanaf 5 euro)
• vlucht heen/terug naar Marokko
Niveau
Halfgevorderde - gevorderde ruiters
Gewicht
Max. 95 kg
Leeftijd
Vanaf 12 jaar
Aantal
Min. 3
Afreis
Vanaf 3 personen
Paarden

Arabische berber hengsten, perfect aangepast aan de Marokkaanse paden. Ze zijn tredzeker en gewoon aan zowel de stranden van de Atlantische kust als op de smalle, steile bergpaadjes van het Atlasgebergte. De paarden worden dagelijks getraind op het strand en de duinen en ook in de buitenpiste. Ze reageren allemaal goed op de stem, been- en teugelhulpen. Er zijn paarden voor alle ruiterniveaus, sommige paarden zijn erg makkelijk voor beginners en jonge ruiters en andere paarden hebben meer karakter en zijn geschikt voor ervaren ruiters.

Zadels
Engelse zadels, IJslandse zadels
Maaltijden

Onze kok bereidt traditionele en lekkere Marokkaanse gerechten tijdens de trektocht. Elke maaltijd is anders en zeer smakelijk. Hij bereidt ‘s avonds verschillende soorten tagines, couscous, speciale traditionele gerechten en voor de lunch Marokkaanse salades (een mix van warme en koude schotels) voor de lunch (behalve wanneer een picknick voorzien is in het programma). Alle producten worden vers aangekocht tijdens de tocht in de kleine dorpen.
Speciale dieten (vegetarisch, glutenvrij) of voedselallergie moeten op voorhand gemeld worden zodat de kok voor deze persoon een aangepaste maaltijd kan bereiden. Flessen water worden dagelijks voorzien.

Gidsen
Alle gidsen spreken Engels en Frans
Paspoort
Geen visum nodig voor Marokko.
U moet in het bezit zijn van een geldig paspoort dat nog 6 maanden geldig is.
Geen speciale vaccinaties nodig.
Transfer
Alle transfers zijn inbegrepen in de prijs
Avontuur
Licht
Accommodatie

2 nachten in een riad in Essaouira. 3 nachten comfortabel kamperen, met tent voor maaltijden, douche-tent met warm water, chemisch toilet in een aparte tent. U kan, naar keuze, slapen in groepen in een grote Marokkaanse tent of afzonderlijk in iglotenten. Matras wordt ter beschikking gestelt, maar slaapzak en kussen moet u zelf meebrengen.

Persoonlijke ongevallen verzekering verplicht!

6 dagen / 5 nachten / 4 dagen in 't zadel (gemiddeld 5u/dag rijden met een lange pauze tussen voor-en namiddag)

Dag 1: aankomst en transfer
Aankomst in luchthaven van Marrakech of Agadir. Transfer naar Essaouira voor uw overnachting in een riad (respectievelijk 2,5 uur en 3,5 uur). Geniet van een diner (niet inbegrepen) met uw collega-ruiters en breng een bezoekje aan de stad.

Dag 2: El Ghazoua - Argana (ca. 5 u paardrijden) 
Om 9u30, na het ontbijt, komen we samen in de riad en volgt de transfer naar de stallen (15 min). We maken kennis met het personeel en de paarden in Diabat. Daarna start de trektocht, we starten langs een rivier (Ksob oued), omgeven door weelderige vegetatie, richting het dorp El Ghazoua dat we doorsteken. Daarna trekken we door het Marokkaanse platteland via smalle paden en onderweg doorkruisen we bossen met arganbomen. De lunch wordt bereid door onze kok en geserveerd in een veld. Na een pauze, gaan we terug in het zadel en trekken richting Argana, waar ons eerste kampeerplaats is. Hierbij doorkruisen we verschillende traditionele Berber dorpen. We bezoeken een vrouwen-coöperatie van arganolie en proeven van lokale producten (olie, honing en amlou). We brengen de nacht door onder de oudste en grootste arganboom van het gebied. Overnachting in tent.

Dag 3: Ifthane (ca. 5 u paardrijden) 
's Morgens trekken we door een klein Berber dorpje, daarna over een plateau tussen kleine heuvels langs de kust. Na de afdeling naar het centrum van een kleine vallei, komen we aan "de bron" waar we lunchen met het team. Na de lunch rijden we op smalle paden, omringd door velden en de lokale teelten. In de late namiddag kunnen we genieten van een buitengewoon panorama met een ongerept zicht over de zee. Daarna komen we aan bij het kleine vissersdorpje Ifthane. Na een rengalop over het strand , klimmen we omhoog op de klif, die uittorent boven de zee, waar we kamperen.

Dag 4: Sidi Kaouki (ca. 5 u paardrijden) 
's Morgens trekken we doorheen velden en kleine dorpjes gelegen langs de zee en rijden we langs de kliffen die boven de zee uittorenen (als het weer niet te windering is). We gaan richting de watervallen van Sidi Embark waar we lunchen. De watervallen storten zich rechtstreeks in zee. Na de lunch (2 uur pauze met tijd om te zwemmen in de zee of de watervallen), gaan we richting Sidi Kaouki via de prachtige, verlaten stranden en uitgestrekte zandduinen en genieten van enkele lange galoppades. Tenslotte komen we in de vroege namiddag aan op onze kampeerplaats op een van de stranden van Sidi Kaouki. Bij mooi weer, is er nog wat tijd om te gaan zwemmen (met of zonder paard) voor het avondmaal. Overnachting in tent.

Dag 5: Sidi Kaouki - Cap Sim - Diabat (ca. 5 u paardrijden) 
Na een uitgebreid ontbijt met zicht op de oceaan, gaan we terug in het zadel en rijden langs het strand naar Essaouira. In het tweede deel van Sidi Kaouki, zien we de marabout (het berberdorpje). We trekken over enorme zandduinen, uniek voor de regio, en genieten tegelijkertijd van een aantal rengaloppen. We rijden door een klein vissersdorp en gaan dan richting een klein Berberdorpje, gelegen op een klif met uitzicht op de Atlantische Oceaan. Na een picknick aan een klein beekje waar u kunt zwemmen, gaan we naar de vuurtoren van Cap Sim. Daar nemen we een smal zandpad en dalen af naar de duinen. U zult het gevoel hebben in de woestijn te zijn, maar de zee bevindt zich net achter deze duinen. Langs het strand zien we een aantal zeer kleine vissersdorpjes. Na wat rengalop op het strand, komen we in een bos van eucalyptus en mimosa, gelegen tussen het strand en Diabat en we zien de ruïnes van het voormalige paleis van de sultan. Aankomst in Diabat in de late namiddag. Transfer naar Essaouira en overnachting in de riad. Avondmaal niet inbegrepen.

Dag 6
U wordt opgehaald in de riad, transfer naar Marrakech (3u rijden) of de luchthaven van Agadir (3u30 rijden).

 

Mee te brengen:

Slaapzak en hoofdkussen (matrassen zijn ter plaatse ter beschikking)
De bagage wordt elke dag vervoerd met een volgwagen naar de volgende kampeerplaats.
Tijdens de dagelijkse tocht hebt u zadeltassen waarin u uw persoonlijke uitrusting kan meenemen: camera, zonnecrème, ...